Porträtt av en nakenkatt

07 april 2012

Att fotografera husdjur är svårt och att ta fina foton på katter är ofta omöjligt. Så snart kameran åker fram fattar katten misstanke och smiter undan och de vill absolut inte posera eller sitta där bilden blir som finast. Jag har förmånen att ha en nakenkatt (Sphynx) och Texas (som han heter) får ofta agera modell när fotosuget blir för stort. Imorse (påskafton) smög sig solen in genom fönstret och landade på sängen i rummet och det tog inte många sekunder förrän Texas låg och njöt av värmen. Jag kunde inte undgå att plocka fram kameran och knäppa av några bilder. Det starka solljuset på hans nakna hud på den svarta fällen gav dock enorma kontraster och bilderna blev antingen på tok för ljusa eller så försvann alla detaljer och blev för mörka när jag försökte anpassa ljusinsläppet i kameran. Några blev dock riktigt bra men jag ville också passa på att få utlopp för mitt fotointresse (och för att få att få använda mer av min grymma utrustning). Jag plockade då fram mina Canon 580 II blixtar, satte på Radiopoppers på dem (för radiosynkning av blixterna) och började labba med placering och styrka på blixtarna. Till slut blev det som jag ville och som tur var var Texas mest nyfiken på vad jag höll på med och fortsatte njuta i solen. På flera av bilderna är en blixt placerad snett bakom Texas, riktad från Texas mot en vit (omålad) canvasduk vilket reflekterade lagom mycket från det hållet. En andra blixt placerades snett framifrån på vänster sida för att lyfta fram delar som annars föll bort i djup skugga. Blixten på kameran agerade enbart master för att trigga de andra eftersom jag inte ville ha något direkt ljus framifrån. Resultatet ser ni nedan. Början på en glad påsk! :) Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx Nakenstudie av sphynx