Dokumentärfilm om konstnären Kent Larsson

03 mars 2017

När det är lågsäsong för bröllopsfotografering känner jag ofta en viss tomhet och ett starkt behov av andra roliga och stimulerande foto/film-projekt. Extra kul blir det så klart om det kan innebära att göra något kreativt som inspirerar andra.

För några veckor sedan föreslog jag därför att göra en kortfilm om och med vår vän Göteborgskonstnären Kent Larsson. När jag presenterat min idé och förslag på upplägg var Kent ivrig att få komma igång med projektet och att få börja måla.

Jag tog med min fotoutrustning till hans ateljé och försökte hänga med när Kent sparkade igång den kreativa processen. Resultatet blev en kort dokumentärfilm där vi bjuds in i Kents tankar om motiv och livet som konstnär. Arbetet har verkligen inspirerat oss båda och Kents fantastiska målning "Göteborgs natthamn" är ett tydligt bevis på detta.